Beleef de leukste winteractiviteiten in de Brabantse Kempen

Na een zinderende zomer dient de winterperiode zich aan. Tijd weer voor heerlijk lange winterwandelingen, ouderwets gezellig schaatsen en met z’n allen erop uit. Om vervolgens binnen, in een sfeervol en luxe verblijf, te genieten van de warmte en de gezelligheid samen met je vrienden, familie of je eigen gezin onder het genot van een warme kop chocomelk of een goed glas wijn. Zie je het al voor je?

Er even tussen uit

De koudste tijd van het jaar is hét ideale moment om er lekker tussen uit te gaan. Even een moment voor elkaar en genieten van de landelijke omgeving waarbij je verblijft in een moderne boerderij die van alle gemakken is voorzien. Dat kan uitstekend bij Hofstede Landduin, gelegen in Hapert in de Brabantse Kempen waarbij je naast de prachtige natuur en de mooie vergezichten nog veel meer kunt beleven. Actief of juist niet zo? Jong of oud? In de Brabantse Kempen is er voor iedereen iets te doen.

Subtropisch zwemmen op loopafstand

Op nog geen vijf minuten lopen vind je er het door bossen omgeven Landal het Vennenbos. Of je nu wilt zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, een uurtje wilt bowlen, je kinderen los wilt laten gaan in de binnenspeeltuin of je juist lekker wilt ontspannen in het Beautycenter, het Vennenbos heeft het allemaal. Ideaal voor de regenachtige dagen. En heb je even geen zin om te koken dan kun je hier ook smaakvol dineren. Dat is pas genieten!

Ontdek de mooiste wandelroutes

In de Brabantse Kempen, met zijn vele bossen, heide en vennen, kun je heerlijk wandelen met zo’n 1000 km aan wandelpaden. Ontdek onder meer de Cartierheide tussen Eersel en het Belgische Postel. Een ongerept natuurgebied, alsof de tijd daar heeft stilgestaan. ‘Eén van de mooiste wandelroutes van Brabant’, volgens Staatsbosbeheer. 

Beleef samen met de kinderen de natuur en ontdek het Speelbos in Bladel en het Kabouterpad tegenover De Keizer in Eersel, waar je na een fijne wandeling heerlijk kunt neerstrijken voor een (streek)hapje of drankje.

Adembenemende vergezichten

Wie van avontuur houdt, komt heel goed aan zijn trekken in het nabijgelegen Reusel, vlakbij de Belgische grens. Voor de waaghalzen onder ons kun je in het Outdoorpark Reusel naar hartenlust klimmen tussen de bomen en abseilen vanaf de Nieuwe Brandtoren. Wist je trouwens dat die door de Spaanse krant El País is uitgeroepen tot één van de uitkijktorens met de mooiste vergezichten van de wereld? Het uitzicht is ook echt adembenemend mooi. Dit moet je gezien hebben. 

Pik in dit grensdorp ook gelijk even de Winterfeesten mee die midden in het centrum plaatsvinden. Tenminste, als je van plan bent in de feestmaand te willen komen. Vanaf de dag na Sinterklaas tot 6 januari 2019 vind je hier de grootste tijdelijke ijsbaan van Brabant waar je dagelijks van vroeg tot laat kunt schaatsen. Tip: neem je schaatsen mee, of anders huur je ze hier. Het kan allemaal.

Cultuur snuiven

Liever de Brabantse cultuur ontdekken? Er zijn tal van activiteiten, zoals zelf kaas maken op de boerderij, smokkelen op de grens of toch liever Brabantse worstenbroodjes maken bij het Kempisch Bakkerijmuseum. Kortom: te veel om op te noemen. Wij van Hofstede Landduin vertellen je er graag over.

Heerlijk thuiskomen

En na zo’n heerlijke winterse activiteit is er toch niks fijner dan ‘thuiskomen’ in een sfeervolle en luxe accommodatie? Lekker even neerploffen op de comfortabele bank, een gezelschapsspel doen of simpelweg buiten genieten van het groene (of wie weet witte) landschap. Romantisch met z’n tweetjes of gezellig met een grotere groep? Hofstede Landduin heeft voor iedereen een topaccommodatie beschikbaar; van boerderijlodges tot landhuizen. Kortom, genieten met de hoofdletter (en zachte) G! Zin gekregen? Neem dan snel contact op, want vol is ook echt vol. Wil je meer info over de mogelijkheden? Bel of mail ons even. We informeren je graag.En na zo’n heerlijke winterse activiteit is er toch niks fijner dan ‘thuiskomen’ in een sfeervolle en luxe accommodatie? Lekker even neerploffen op de comfortabele bank, een gezelschapsspel doen of simpelweg buiten genieten van het groene (of wie weet witte) landschap. Romantisch met z’n tweetjes of gezellig met een grotere groep? Hofstede Landduin heeft voor iedereen een topaccommodatie beschikbaar; van boerderijlodges tot landhuizen. Kortom, genieten met de hoofdletter (en zachte) G!

Zin gekregen? Neem dan snel contact op, want vol is ook echt vol. Wil je meer info over de mogelijkheden? Bel of mail ons even. We informeren je graag.