Welkom in de Brabantse Kempen

Gelegen ten zuiden van Eindhoven, op de grens van Nederland en België ligt een gebied wat voor 30% bestaat uit bos en ander natuurgebied. Zo vind je landgoederen met weidse heidevelden, stuifduin, prachtige vergezichten, mastbossen en haast ongerepte watergebieden met unieke watervogels.

Op basis van verschillende beoordelingen en reviews

Wandelen, fietsen en nog veel meer...

De Kempen ligt op de grens met België. Ideaal om eens de grens over te steken voor een Belgisch speciaalbiertje en Vlaamse frieten. De fietspaden sluiten aan bij het fietsknooppuntroutenetwerk in België en Nederland. Er zijn uitdagende ATB-routes uitgezet. Op www.route.nl vind je meer informatie.

Landduin omgeving (19)

Onze favoriete wandelroutes 

Wandelroute De Pals (Hondenlos) 2km & Heidewandeling 6,2km
Kleur: Groen & Rood
Startpunt: De Pals, Bladel
Extra: Het startpunt is op ca. 1,5 km van Hofstede Landduin gelegen
Tip! Er is een weide met picknicktafels

Wandelroute Spijkertse heidewandeling 4,1km
Kleur: Geel
Startpunt: Parkeerplaats Trimbaan, Eersel
Extra: Afwisselende wandeling door het bos en langs heide 

Wandelroute Cartierheide 7km
Kleur: Paars
Startpunt: Parkeerplaats Postelseweg, Eersel 
Extra: Dit is een van de mooiste routes van de omgeving
Tip! Combineer een wandeling met een bezoek aan www.dekeizereersel.nl

Onze favoriete natuurgebieden uit de streek die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn:

  • De Cartierheide
  • De Flaes
  • Het Bele-ven
  • De Kampina

Onze favoriete dorpen & plaatsen uit de streek die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn:

  • Postel
  • Eersel
  • Oirschot
  • Hilvarenbeek

Landduin omgeving (24)

Brabantse Natuurpoorten

Een Brabantse natuurpoort is hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandelroute in de natuur. Verspreid door Brabant vind je zo’n dertig Natuurpoorten. Elke Natuurpoort is direct gelegen aan een prachtig natuurgebied, er is een horecavoorziening, ruime parkeergelegenheid en informatie over de natuur en routers. De Natuurpoorten zijn herkenbaar aan de grote stalen sleutel bij de entree. Meer informatie vind je op www.natuurpoorten.nl

Speelbossen

Er zijn verschillende speelbossen in de Kempen speciaal ingericht voor kinderen. Kinderen kunnen zich er helemaal uitleven. Klimmen in bomen, hutten bouwen, het spoor van vossen volgen en kliederen met water.

Landal ’t Vennenbos

Op loop- en fietsafstand van Hofstede Landduin ligt Landal ‘t Vennenbos. Dit park is dé plek voor kinderen met o.a. een Subtropisch Waterparadijs, bowlingbanen, indoorspeelparadijs, midgetgolfbanen, speeltuinen, kinderboerderij, trekvlot, waterfietsen en een heuse doolhof met uitkijktoren. Dit park is voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en het reserveren van zwemkaartjes kunt u contact opnemen met de receptie van Landal ’t Vennenbos.

Stedentrip

Eindhoven ligt op 15 minuten rijden met de auto en is echt de moeite voor een bezoek waard. Het creatief en cultureel hart van Eindhoven Strijp-S en de bruisende binnenstad staan bol van leuke musea, winkels, horeca en attracties om te bezoeken. 

Daarnaast zijn ook Antwerpen, 's Hertogenbosch, Tilburg en Maastricht goed bereikbaar vanaf Hapert.