Naast de groene omgeving is Hofstede Landduin zelf ook groen bezig!

Wist je dat Hofstede Landduin op verschillende vlakken actief is op het gebied van groen ondernemen? Naast de groene en bosrijke omgeving rondom Hofstede Landduin, zijn wij zelf als bedrijf ook groen bezig! In deze blog vertellen we jullie graag wat wij allemaal doen omtrent duurzaam ondernemen.

Energie van zonnepanelen

Allereerst wekken wij onze eigen energie op. Dit middels zonnepanelen op de daken van diverse accommodaties. Naast dat het een investering is, dragen zonnepanelen bij aan een milieuvriendelijke manier van leven. Zonnepanelen produceren namelijk ‘schone energie’. Hierdoor kun je je CO-2 uitstoot aanzienlijk verminderen. 

Verwarming via een aardwarmtesysteem

Ook zijn onze accommodaties voorzien van een verwarmingssysteem via aardwarmte! Aardwarmte is in tegenstelling tot gas en olie een onuitputtelijke energiebron en raakt nooit op. Dankzij aardwarmte kunnen wij de accommodaties in de winter gemakkelijk verwarmen en in de zomer goed koelen.

Afvalscheiding, recycling en milieuvriendelijke verpakkingen 

Naast dat wij veel waarde hechten aan een schone accommodatie, is Hofstede Landduin ook actief bezig met het scheiden van afval en recycling. Dit is iets wat je zeker zult terug zien zodra je een van de accommodaties bezoekt! Maar ook milieuvriendelijke verpakkingen vinden wij van belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hotelcosmetica die je op de kamer vindt zodra je bij ons overnacht. 

Speed Pedelec

Daarnaast zijn wij sinds kort eigenaar van een Speed Pedelec (Stromer). Dit als vervangend vervoermiddel voor één van de auto’s. Een Speed Pedelec is een snelle elektrische fiets, waarmee je 45 kilometer per uur kunt halen. 

Wil jij verblijven op een van onze groene locaties? Neem dan snel contact op en check de beschikbaarheid!