Welkom in de Brabantse Kempen

Gelegen ten zuiden van Eindhoven, op de grens van Nederland en België ligt een gebied wat voor 30% bestaat uit bos en ander natuurgebied. Zo vind je landgoederen met weidse heidevelden, stuifduin, prachtige vergezichten, mastbossen en haast ongerepte watergebieden met unieke watervogels.

8,7
Op basis van 58 verschillende beoordelingen en reviews

Landduin omgeving (19)4 natuurgebieden uit de streek die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn:

  • De Cartierheide
  • De Flaes
  • Het Bele-ven
  • De Kampina

Ook voor een bezoekje aan pittoreske dorpen met historische marktpleinen, terrassen, bruisende horeca en gezellige winkelcentra ben je in de Kempen aan het juiste adres.

4 plaatsen uit de streek die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn:

  • Postel
  • Eersel
  • Oirschot
  • Hilvarenbeek

Geschiedenis

De Brabantse Kempen heeft een rijke geschiedenis! Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na. De bossen vormden het terrein van smokkelaars, en over de zandpaden liepen marskramers met hun koopwaar in een mand op de rug. Het landschap hier zit vol verhalen.

Landduin omgeving (24)Wandelen, fietsen en paardrijden

De Kempen ligt op de grens met België. De fietspaden sluiten aan bij het fietsknooppuntroutenetwerk in België en Nederland. Er zijn uitdagende ATB-routes uitgezet. Op www.route.nl vind je meer informatie.

Brabantse Natuurpoorten

Een Brabantse natuurpoort is hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandelroute in de natuur. Verspreid door Brabant vind je zo’n dertig Natuurpoorten. Elke Natuurpoort is direct gelegen aan een prachtig natuurgebied, er is een horecavoorziening, ruime parkeergelegenheid en informatie over de natuur en routers. De Natuurpoorten zijn herkenbaar aan de grote stalen sleutel bij de entree. Meer informatie vind je op www.natuurpoorten.nl

Speelbossen

Er zijn verschillende speelbossen in de Kempen speciaal ingericht voor kinderen. Kinderen kunnen zich er helemaal uitleven. Klimmen in bomen, hutten bouwen, het spoor van vossen volgen en kliederen met water.

Landal ’t Vennenbos

Op loop- en fietsafstand van Hofstede Landduin ligt Landal ‘t Vennenbos. Dit park is dé plek voor kinderen met o.a. een Subtropisch Waterparadijs, bowlingbanen, indoorspeelparadijs, midgetgolfbanen, speeltuinen, kinderboerderij, trekvlot, waterfietsen en een heuse doolhof met uitkijktoren. Dit park is voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en het reserveren van zwemkaartjes kunt u contact opnemen met de receptie van Landal ’t Vennenbos.

Stedentrip

De Brabantse Kempen heeft meer dan genoeg te bieden. Wil je toch een dagje naar de stad of het buitenland? Eindhoven, Tilburg en België zijn heel dichtbij.